Huiskamer
Huiskamer
Keuken
Huiskamer
Huiskamer
Zwembad
Zwembad
Slaapkamer
Slaapkamer
Bungalow zijaanzicht

Eiland

 
Op Curacao kunt u perfect snorkelen, u ziet dan de mooiste vissen en kunt u zomaar een schilpad tegen komen!  Curacao heeft schitterende baaien & stranden die iedere keer weer verbluffend zijn om te zien.  Verder zijn er nog talloze dingen die bezocht kunnen worden zoals: het sea aquarium waar gezwommen kan worden met dolfijnen, landhuizen & natuurparken met aan de westkust het bekende "boka Tabla" waar het water op de rotsen beukt en niet te vergeten de bekende hoofdstad: Willemstad met de gekleurde huizen en pontjesbrug.

 

Hieronder vindt u algemene informatie over Curacao:

Curacao is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. Het meet zo'n 64 kilometer van noordwest naar zuidoost, tussen de andere eilanden, Aruba aan de westkant en Bonaire aan de oostkant. Ook wel de ABC eilanden genoemd.  Op het breedste punt is Curacao 16 kilometer breed. Met 472 vierkante kilometer opervlakte, is Curaçao het grootste van de Nederlandse Antillen.

De noordkust van Curacao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen de mooie stranden. Elf kilometer lang in totaal, in de luwte van het eiland zelf. Curaçao heeft uitstekende openbare wegen. In goede staat en goed gemarkeerd. U zult niet snel verdwalen maar dat is sowieso moeilijk op een eiland waar de kust nooit verder dan 8 kilometer verwijderd ligt. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langerekte stranden aan de westkant. De grootste baai echter is te vinden aan de zuid-oostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Hier wonen de de meeste inwoners van Curacao, ongeveer 130.000 op het hele eiland. 

Op de noordkust staat een constante, harde wind. De kustlijn met kalkstenen rotsformaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente, is woest en wild. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met kandhuizen van de oude plantages.

De westelijke punt van het eiland bestaat uit uitgestrekt heuvelachtig terrein dat voor een groot deel toebehoort aan het Nationaal Christoffel Park genaamd. Dit Nationaal Park beslaat 1.820 hectare en omvat o.a. Mount Christoffel, met 377 meter, Curaçao's hoogste punt.

De oostpunt van Curaçao is vlak en onbegroeid met enkele kleine weggetjes die leiden naar kleine inhammen.

Met een regenval van gemiddeld 510 mm per jaar, is Curaçao een droog eiland. Het drinkwater op het eiland wordt dan ook verzorgd door een grote ontziltingsinstallatie aan de zuidkust.

Het weer op Curacao

 
realtime weer